Седмица след проверките на Общинския инспекторат в ресторант "Хепи Джо", зоната на пешеходната пътека и велоалеята пред заведението продължават да са окупирани от автомобили. Там, в нарушение , са разграфени паркоместа, зад всяко от което стои табела, която предупреждава, че там могат да спират само клиенти на ресторанта, а нарушителите ще бъдат вдигнати с паяк. 

След сигнали от граждани, служители от Инспектората на община Пловдив, констатираха множество нарушения. Оказва се, че заведението е заело два пъти по-голяма площ от разрешената, като освен че е завзело пешеходната пътека и част от велоалеята , е навлязло и в територията на общинския имот, предвиден за стоежа на храм. 

Собственикът има разрешение за поставяне на леки преместваеми обекти - сенници, но вместо това там са поставени тежки метални колони. Служителите на Инспектората са съставили два констативни протокола, като предстои издаването на актове за административни нарушения. На собственика бе даден срок до понеделник да освободи пешеходната пътека и велоалеята, като премахне всички ограничения, които пречат на пешеходци и колоездачи, но репортерска проверка на TrafficNews установи, че разпорежданията не са спазени. 

 

Очевидно собственикът на ресторанта дълго време е разчитал на инстуционален комфорт и не бърза да изпълни препоръките. Което вероятно ще стане причина той да получи още един констативен протокол.