Огромни дупки са се отворили на Коматевския възел, сигнализираха редица читатели на TrafficNews.bg. По пътното съоръжение има големи кратери, както от долната, така и от мостовата част. През последните дни редица шофьори са попаднали в дупките, като част от тях не са успели да се разминат без щети по колите си.

Проблемът с Коматевския възел е, че той попада в рамките на три района  - „Централен“, „Южен“ и „Западен“.  Освен че границите са много условни, различните графици за пълнене на дупки могат да направят така, че част от тях да бъдат запълнени, а други да продължават да зеят.

Кметовете на трите районна постоянно кърпят дупки там, но според тях е нужно цялостен ремонт на съоръжението заради голямото натоварване и амортизираната настилка.

Надежда за ремонта на възела обаче има. В момента тече подготовката на ремонта на северното платно на бул. "Христо Ботев" в частта му от Централна гара до Коматевско шосе , както и части от бул. "Копривщица". Проектът възлиза на 7,5 милиона, като ще включва подмяна на водопроводната инсталация - магистрални и захранващи водопроводи. Асфалтовата настилка, която е силно компрометирана, ще бъде подменена изцяло. В това число ще влязат и подходите към Смирненски и Кючука. Очаква се още тази година да започне ремонтът.