Пловдивска улица се наводнява тотално при всеки дъжд. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg. Става въпрос за кръстовището на улица „Липкин“ с улица "Ландос", срещу бензиностанция „Хаджията Груев“.

Липсата на шахта на улицата води до неприятно преживяване както за шофьорите, така и за пешеходците по време на дъжд. Улицата буквално се превръща в река и хората трябва да заобикалят, за да могат да пресекат, алармира читателят ни. Той посочва, че "Липкин" наскоро е асфалтирана, но въпреки това шахта не е била сложена.

"Улицата се наводнява от 25 години", посочи кметът на район "Източен" Николай Чунчуков. Той обясни, че пълен ремонт на "Липкин" не е правен - там са направени само кръпки, за да се запълнят появили се дупки. Отводнителни шахти не са поставяни, защото това е възможно само при основен ремонт.

А дали такъв предстои? От районната администрация обясниха, че такъв е заложен и при възможност ще бъде направен. Кога обаче ще се появи "възможност" не е ясно. Дотогава улицата ще продължи да се наводнява при всеки дъжд, а минаващите по нея шофьори ще трябва да преценяват дали да потеглят с колите... или всъдеходите си.