Тираджия ще съди КАТ: плаща два пъти едни и същи глоби, а му взимат талона!

МВР проверява куриозния случай с Димо Димов

България 02.07.2019 08:15 2969 0
Тираджия ще съди КАТ: плаща два пъти едни и същи глоби, а му взимат талона!

Международен шофьор на камион се кани да съди родния КАТ след като плати два пъти едни и същи глоби, а накрая остана без талон. Димо Димов разказа своята куриозна история в ефира на bTV. 

В средата на юни той се прибира в България. Спрян е за проверка от пътен патрул край Драгоман. Системата отчита 2 неплатени фиша от декември и януари на обща стойност 20 лева. Платежни нареждания обаче показват, че съпругата му ги е платила още през март. Пътните полицаи обаче не признават документа.

"Това бяха два фиша по 10 лева. Явно на тях не им излиза в системата", казва съпругата Росица Димова.

"Даже пред тях ѝ се обадих и те веднага направиха повторна проверка и казаха - ето виж, нищо не е платено, тук са ти фишовете", уточни Димов.

Полицаите го пращат отново да плати 20 лева в Драгоман. "Съставят ми акт, за да могат да ми вземат талона. Неправомерно е съставен актът, след като глобите са платени", категоричен е шофьорът.

 Без талона работата на Димов е поставена под въпрос. Написал е възражение до МВР, но все още няма отговор.

 

Снимка: btvnovinite.bg

 "Те в момента ме оставят без работа и другия месец не знам как ще си платя сметките. Те ми вземат хляба от ръцете", възмутен е тираджията.

След сигнал Областната дирекция на МВР-София започна проверка на абсурдната история. В същото време Димов обаче е твърдо решен да търси правата си и в съда за двойното ужилване.

Изпрати новина