Блокадата от тирове на Кукленско шосе в Пловдив продължава с пълна сила. През делничните дни района около агенция "Митници" се превръща в паркинг за тежкотоварни автомобили. Въпреки забраната – крайните платна на булеварда биват окупирани и това сериозно пречи на видимостта на шофьори, които трябва да се включат в движението.

За ситуацията TrafficNews писа няколко пъти. Публикувахме и позиция на КАТ-Пловдив, които са наясно с проблема и прилагат мерки, за да ограничат нарушенията. От „Пътна полиция“ посочиха, че е създадена организация за ежедневен обход от патрули на сектора и Първо РУ.

Тирове превърнаха платната на Кукленско шосе в паркинг, блокират видимосттаРаботещи в Южна промишлена зона апелират за строги мерки срещу нарушителите

Оказа се обаче – този подход не работи. Ефектът му е краткотраен и това пролича от факта, че часове след акция на КАТ, заради която нарушителите получиха шифове, тирове отново се появиха по платната.

Шофьорите явно са по-упорити и глобите не са мотивация да престанат. Тук е мястото да отбележим, че нарушителите не са едни и същи. През агенция „Митници“ потокът от потребители е голям и вероятно съвсем съзнателно шофьорите пренебрегват знака, тъй като виждат, че това е настанилата се от години практика.

По този повод работещи в района отново апелират за по-строги мерки, като посочват, че глобите не са решение. Проблемът се задълбочил при отварянето на „Кукленско шосе“ за движение след реконструкциите. Булевардът в момента се използва и като един от алтернативните маршрути след затваряне на Бетонния мост.

„Няма оправия. Намеса трябва да има и то скоро, защото този практика за спиране по платната не само предизвиква трафик, но и пречи на всички, които се включваме от локалните платна на предприятията. Не виждаме идва ли някой засилен. Трябва ли да стане пак катастрофа?“, пита работещ в района.

Медията ни е отново е изпратила запитване до КАТ-Пловдив. Предстои да публикуваме позицията и на Териториална дирекция Митница в Пловдив. Очаквайте продължение!

Тираджиите, превръщащи Кукленско шосе в паркинг, "финтираха" КАТ-ПловдивСкоро след обхода на полицията, мястото отново бе превзето от тежкотоварни автомобили