Темата за окаяния вид на детските площадки в Пловдив ни е занимавала постоянно и често. Непрекъснато родители се оплакват, че се налага децата им да играят на места, които са дори опасни за здравето и живота им. Но дори когато съответните институции се задействат и площадките бъдат ремонтирани, те пак се появяват - вандалите!

Три детски площадки, пострадали от вандалски прояви, бяха ремонтирани през последните дни в „Южен". Местата за игра се намират на пресечката на ул. "Македония" с ул. „Крушево"; на ул. „Гоце Делчев", както и на кръстовището на ул. „Ст. Стамболов" с ул. "Георги Кирков". На площадките се отремонтираха дървените елементи по оградите (общо около 50 м), доставиха се и се монтираха нови врати, ремонтира се покривът на едно от детските съоръжения, както и една люлка. Подменени са и всички счупени летви на пейките.

Вандалските прояви на местата за игра не само в Южен са се превърнали в рецидив. В крайна сметка, ако се налага кметствата да обновяват всяка площадка по няколко пъти, скоро може да се окажат без средства, с които да го правят. Така че се присъединяваме към призива на районния кмет и призоваваме пловдивчани да не рушат съоръженията за нашите деца!