Електрически стълбове по средата на улицата шокират шофьорите, които за първи път преминават по улица „Иван Пейчев” в столичния квартал „Витоша”. Местните жители обаче са свикнали с абсурда.

Причината за него е, че диреците са поставени там още през 90-те години, когато на мястото е имало само ниви, а не  къщи. Впоследствие построили улица, но вместо да отчуждят терени само от едната страна, взели по малко и от двете - да няма обидени. Така се стигнало до сегашното положение, което забавлява зевзеците.

Странната улица "Иван Пейчев", която е близо до зоопарка, стана известна с претенциите на реститути, които оспориха в съда регулацията на квартала, приета през 2001 г. от Столичния общински съвет. Става въпрос за територията между улиците "Тодор Каблешков", "Симеоновско шосе", Околовръстен път и река Драгалевска.

Там се намира и  един от палатите на Красимир и Николай Маринови, прочули се като Маргините.

Сега на практика улицата по документи се води частна нива, затова и местната власт не може да предприеме нищо, обяснява кметът на район „Лозенец” Любомир Дреков.  Докато общината не се пребори за терена или частниците не го дарят на градската управа, абсурдът ще продължава.