Автобусната спирка до Митница – Пловдив се оказа невидима за шофьорите на градския транспорт под тепетата. По разписание от там преминават три рейса, те са изписани и на информационното табло, но това реално не се случва. Това твърди пловдивски ученик, на когото се налага всеки ден да чака автобус на въпросното място.

„Всяка сутрин родителите ми ме оставят на Митницата, където има спирка. Само че това явно не е известно на шофьорите, тъй като те почти никога не спират. Дори и да спрат, не го правят където е самото табло, а на няколко метра разстояние. Пробвал съм да чакам и на двете места, махам всеки път на шофьорите, но е въпрос на късмет дали ще спрат или не”, разказва младежът.

Търпението му преляло тази сутрин, когато го подминал поредният автобус. Действието се развива в 9.25 сутринта в четвъртък – ученикът започнал да маха на водача на рейс №116, но единственият резултат бил, че той също му помахал… и не спрял.

Заради този абсурд младежът тръгнал пеш, за да може все пак да стигне до училище. Ходил повече от километър, за да може да стигне до следващата спирка и оттам вече да се качи на автобус.

Не така стоят нещата обаче според фирмата превозват „Меритранс”. След направена проверка и разговор с шофьора те установиха, че той наистина не е спрял на спирката, но това било, защото там нямало никого.

„Пътникът е бил на 500 метра от спирката в средата на кръстовище и е махнал на шофьора, все едно е такси. Той съответно не е спрял, тъй като това е нарушение. Продължил е към спирката, там е намалил, но не е спрял, тъй като е нямало никого. Единствената му вина е, че не е спрял на спирката, но не е длъжен да спира на всеки пътник, който му помаха”, коментират от фирмата.

Според тях също така това е изолирал случай и няма такава практика, да не се спира на въпросната спирка.

Ние ще продължим да следим казуса, за да разберем истината.