Според вас за какво служат спирките? Хората спокойно и безопасно да чакат автобусите от градския транспорт? Да се качват на рейсовете също така безпрепятствено и безопасно? И дори да остават сухи, когато вали дъжд? Да, ама не! Спирка в квартал Смирненски е напът да изтрие всичките ви илюзии. Защото на тази спирка не само не може да се чака спокойно, не само че не е безопасно, но и сух не можеш да останеш - дори когато дъждът отдавна е спрял...

Въпросната спирка се намира на бул. "Хаджи Димитър". За нея сме писали и друг път по повод на това, че месеци там нямаше навес и пловдивчани бяха принудени да чакат под дъжд, сняг и вятър. Е, навес вече има, но... вижте как изглежда ПРЕД спирката! Точно там, откъдето се предполага, че хората минават, за да се качат на рейса! Паветата толкова "красиво" са се нагънали, така "прекрасно" стърчат, такива дълбоки дупки са изваяли, че булевардът е приел една вълнообразна форма, изглеждаща направо нелепо.

За да се качи човек на автобус и да остане читав, трябва много, ама много старателно да подбира къде да стъпи, да си гледа в краката и внимателно да се опита да не улучи ръба на някое паве, гънката на друго или някоя дупка. А когато преди това е валяло дъжд... е тогава най-напред трябва да избягате далеч, преди рейсът да ви изкъпе, а след това - пак внимателно, да се опитате да не влезете в локвите, за да си довършите хигиената съвсем.

Та - въпросът ни е: Кога спирката на бул. "Хаджи Димитър" ще заприлича на спирка? Пловдивчани чакат отговор и действия!