Така изглежда улица в центъра на Тракия, зад сградата на кметството, водеща към новия жилищен комплекс "Гербера". Дупките с размерите на катери, са запълнени с вода от пороят, който се изсипа в четвъртък, са се превърнали в езера, които очевидно ще останат поне седмица. Живеещите в района газят в кал, а автомобилите които влизат в паркингите и гаражите на комплекса, разнасят калта по улица "Маестро Георги Атанасов". 

Разбира се, далеч не всички обитатели на комплекса разполагат с високопроходими джипове и за повечето хора е истинско изпитание преминаването през огромните дупки. 

Всъщност тази ситуация спокойно може да бъде илюстрирана с поговорката " Кучетата си лаят, керванът си върви". Вече шеста година жителите на района пишат писма до районното кметство и общината, в която се оплакват от лошата инфраструктура. 

Задават резонният въпрос кой и кога ще оправи въпросният участък, но очевидно въпросът е с повишена трудност, защото никой не може да отговори. А шегите, които хората си разменят, че ще се наложи да се придвижват с гумени лодки, скоро може да се превърнат в реалност, тъй като при все следващ дъжд кратерите стават все по-дълбоки. 

Според договора, сключен през 2007 година,  инвеститорът се задължава да изгради инфраструктура в имота, включваща ВиК, улично осветление, изграждане на улици и озеленяване с висока и ниска растителност на стойност 3 600 000 хиляди.  Това обаче до този момент не се е случило. Вместо това големи компании залесяват благотворително района и строят беседки. ДОКОГА?