Пожар посрещна екипи на ОП „Чистота“, мобилизирани на извънредна акция по почистване в Столипиново. Както медията ни писа, района на улиците „Варвара” и „Правда”отново тъне в мизерия заради нерегламентирано изхвърляне на отпадъци от жителите на квартала. Купчините с боклуци се разлагат, а миризмата наоколо е непоносима.

Броени дни след акция на "Чистота": Столипиново отново тъне в боклуциКъм този момент на ул. "Варвара" и "Правда" боклуците са натрупали сериозни количества

След препратен сигнал компетентното общинско предприятие се ангажира в спешно да осъществи разчистване.

Рано тази сутрин – в 6 часа, пристигналите работници обаче заварили огън. Той бил обхванал новообразувалото се сметище.

„Горяха отпадъците и контейнерите. Веднага беше подаден сигнал на тел. 112, дойдоха пожарникари да загасят огъня“, информират от предприятието.

Заради пожара се наложило екипите да пропуснат почистването в периметъра. Осигурената допълнителна техника е била пренасочена към обръщалото на ул. "Крайна", където само за две седмици след последното голямо почистване отново се бе образувало сметище.

Към момента е премахнато. Извозени са над 50 тона боклук.

Работещи до ул. "Владая": Плащаме застраховки за колите, но май е по-удачно да направим здравниЗаради проточилия се ремонт те използват обходни маршрути, които определят като опасни