Столипиново отново е потънало в боклуци броени дни след акцията на ОП „Чистота”, научи TrafficNews. На улиците „Варвара” и „Правда” отпадъците са натрупани, като почти преполовяват височината на оградата. Кашони, торби, дрехи,мебели и какво ли още не се разлага на улиците, а миризмата от тях се разнася навсякъде в града.

На локацията няма поставени контейнери, което означава, че вероятно живеещите в района въобще не си правят труда да потърсят предназначените за целта места, за да изхвърлят отпадъците си, а директно ги струпват, където намерят за удобно.

В тази връзка се свързахме с ОП „Чистота”, откъдето заявиха, че по разпореждане на директора на предприятието инж. Десислава Георгиева ще има извънредна акция по почистване още утре.

Осигурени са допълнителен челен товарач, три големи камиона, които е предвидено да направят по три курса да депото в Цалапица. От общинското предприятие се надяват след тези допълнителни усилия сметището изцяло да бъде ликвидирано.

„На посочените улици се почиства всекидневно, но за кратко време отново са се натрупали толкова много отпадъци, че екипите не смогват”, допълниха още от предприятието.

Припомняме, че преди две седмици ОП „Чистота” отново предприе акция по събиране на отпадъците в квартала, като тогава много работници, 13 самосвала и 5 челни товарача взеха участие. Камионите направиха 49 курса до сметището в Цалапица. Улиците бяха измити с шампоан.