Водните циркуляри изчезнаха! Окончателно и безвъзвратно! Поне за "Щрабаг". С такова впечатление остават пловдивчани, които имат нещастието да се движат по ремонтирания от австрийската фирма булевард "Шести септември". Точно на кръстовището на „Шести септември” и Цариградско шосе в момента облаци прах се настаняват в носовете ни, във филтрите на колите ни, в косите ни, видя репортер на TrafficNews.bg.

"Щрабаг" очевидно много бърза да завърши най-после тротоарите на ремонтирания участък и нейни работници усилено режат каменната настилка с някакви допотопни циркуляри, които вероятно отдавна никой не използа и едва ли австрийската фирма използва в Германия например. В резултат на това се вдигат облаци прах, който не само че е вреден, но и много опасен за всички преминаващи оттам автомобили. Най-малкото заради намалената видимост.

Та се питаме в "Щрабаг" не са ли чували за водни циркуляри? Впрочем май вече сме си задавали този въпрос, свързан с тази фирма. Тогава дружно решихме, че австрийците се опитват да въведат нова прашна мода в строителството. Ама защо на наш гръб?