Безплатни закуски за децата в училище? Това звучи много добре, ако храната наистина беше истинска и здравословна. Поредица от снимки, плъзнали в социалните мрежи накараха родители и потребители да онемеят от видяното и станаха повод за бурни дискусии. 

Един от скандалните кадри е публикуван във вчерашния ден от майка, запечатала как изглеждат безплатните закуски за учениците. 

На въпросната снимка се виждат две филии от пълнозърнест хляб, върху които е намазано нещо, което е трудно да се установи какво точно е. 

Впечатление прави и малкото количеството на "материала" върху хляба, но поне салфетката към сандвича носи празнично настроение. 

"Закуска в българско училище. Аз кучето си храня по здравословно." - пише човекът, шернал снимката в популярна Фейсбук група.

 

Както се досещате, публикацията събра множество негативни коментари. В голяма част от тях пише, че това е подигравка с децата и трябва да се вземат мерки. Скандалният кадър вече е споделен близо 60 пъти. 

Само няколко дни по-рано, на 5 декември, в друга фейсбук група отново "изплува" подобна снимка, но този път намазана с вкусната ни лютеница, която за жалост отново е в толкова малко количество, че е попила във филийте хляб, прегънати на две. 

"Ето това е "здравословната" закуска, която дават "БЕЗПЛАТНО" на децата ни в училище. То па бива, то па може..." - пише възмутеният потребител. 

И като за финал ви показваме още няколко вида ученически сандвичи. Понятието "здравословна закуска" далеч не си подхожда с храната, запечатана на фотосите.