Нови висоти на хорската наглост бяха достигнати и документирани в Пловдив. Безсъвестните шофьори не карат само автомобили.

Водач на мотопед, който държи близката баничарница реши, че вместо по улицата, ще се вози по пешеходни зони, без капка безпокойство. Въпросната случка се разиграла на „Цариградско шосе” в близост до магазин „Мондо”, а за нея сигнализира възмутен читател на TrafficNews.bg

„До колкото съм запознат със ЗДП и ПП е забранено движение на моторни превозни средства по велоалеи и пешеходни зони! Обаче в Пловдив не е така! МПС се движат спокойно и безнаказано!”, коментира нашият читател.

Шофьорът на мотопеда просто си шпорел по алеята, без да го интересува, че тя не е предназначена за моторни превозни средства. По това време не липсвали и преминаващи покрай него пешеходци, сред които дори баща с малко дете. С наглата си постъпка той не само пречи на минувачите да се разхождат, но дори и застрашава живота им.

Това не е първият случай в Пловдив, в който подобни нагли постъпки, показващи всякаква липса на отговорност, остават безнаказани.