Шофьор на автобус от градския транспорт в Пловдив е отказал да качи майка с дете и още няколко пътници, сигнализира читателка на TrafficNews. Действието се е развило в час пик, а автобусът се е движил по бул. "Пещерско шосе" в посока квартал "Прослав". На спирката е имало доста хора, но на част от тях им се е наложило да изчакат следващ автобус, разказа нашата читателка. 

Обръщам се към вас с проблем, свързан с градския транспорт в Пловдив. Вчера вечерта в 18.15 часа на бул. „Пещерско шосе” на спирката на Хирургиите, водач на автобус по линия номер 15 отказа да качи майка с дете и още няколко пътника с думите „качвайте се на следващия автобус” и затвори вратите, а в автобуса имаше пътници и той изпълни маршрута си до последна спирка”, написа читателка до медията ни, прилагайки и снимка с регистрацията на автобуса.

Без каквато и да е причина шофьорът отказа да ни качи като пътници. Аз бях един от тези пътници. Майката с детето се беше качила с единия крак вече в автобуса, но шофьорът каза, качете се на следващия автобус. Буквално я изгодни и затвори вратите, което е абсолютно недопустимо”, допълни още тя.

Според нашата читателка автобусът не е бил препълнен и е имало достатъчно свободни места, за да се качат пътниците. В следващия автобус, който е бил по линията 66, не е имало по-малко хора, респективно и повече места.

Подобна ситуация се разигра неотдавна, когато автобус от линия №26 избираемо пропусна част от спирките и принуди чакащите пътници да се наблъскват в следващия рейс, който идва. Действието отново се разигра в час пик, когато спирките са пълни с чакащи хора. 

Тук изниква въпросът дали са касае за единични случаи или това се превръща в масова практика?

Практика или случайност? Шофьор на автобус №26 спира избираемо на някои от спиркитеТова принуждава чакащите пътници да се наблъскват в следващия идващ рейс