Практика или случайност в пловдивския градски транспорт? Рейс на една от най-желаната автобусна линия №26 избираемо пропуска част от спирките и това принуждава чакащите пътници да се наблъскват в следващия, който идва. Наша читателка сигнализира за ситуация, в която въпросният шофьор не е спрял на спирката срещу хотел „Тримонциум” в посока гарата, която в час пик е била пълна от чакащи хора. 

Читателката разказа още пред медията ни, че на спирката е имало други автобуси, които съвсем нормално са изчаквали пътниците да се качат. Очевидно обаче шофьорът на №26 е решил, че не му се спира зад навалицата от рейсове, които ще трябва да изчака, като не си е дал сметка, че доста от пътниците чакат именно него. След като по-късно пристига следващият превоз под същия номер се получава истински хаос, защото хората, които трябва да се качат вече са двойно повече.

"Автобус №26 премина на 29 септември около 18.30 часа през спирката на хотел "Тримонциум" в посока гарата без да спре. На спирката имаше няколко други автобуса, които изчакваха пътниците да се качат, а този с №26, вместо също да спре и да изчака, просто ги изпревари и отмина.  В резултат на това, следващият автобус по линията дойде чак в 18.55 часа и беше от малките, трябваше да качи всички "изоставени" преди това пътници, което причини блъскане и огромен дискомфорт, без да говорим за потенциалния риск от разпространение на различни инфекции, предавани по въздушно-капков път, " каза още възмутената читателка.
 
Жената се надява да бъдат предприети необходимите мерки за преустановяване на тази практика, както и водачът на автобуса да бъде наказан.