Поредно пренебрегване на правата на хора с увреждания в Пловдив. За това алармира читател на TrafficNews, заснел гражданин да злоупотребява и паркира върху инвалидно място със съмнителен пропуск.

Талонът, с който хората с увреждания паркират, е с изтекла давност от 2022г. насам. Нещо повече – има сериен номер, но липсват печат и подпис на местната администрация, които трябва да го валидират. Това буди съмнение дали шофьорът на автомобила с рег. № РВ 1809 КР е пропуснал да обнови пропуска си и те са се заличили с времето, или въобще става дума за фалшифициран такъв. 

На предното стъкло е поставен и друг талон – издаден спрямо наредбите на община Асеновград. Върху него е изписано с маркер „Районна прокуратура“ и името Ангел Ангелов, без да става конкретно ясно дали това е пропуск на служител от администрацията в Обвинението.

Това е поредното нарушение на въпросното инвалидно място - на бул. "Васил Априлов" 100. Адресът се намира на метри от 2 РУ-Пловдив, въпреки това редовно е окупиран от хора, които не притежават стикери или карти за преференциално паркиране. 

"Присвояването на правата" на хората в увреждания продължава да е проблем за Пловдив. Синдромът на нетолерантност заразява шофьори, а липсата на места за паркиране не помага в случая. Така вместо да израстваме заедно като социално ангажирано общество, трябва все още да размахваме пръст пред онези, които трудно проумяват. 

Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg.

 

 

Присвояват ли си шофьори без увреждания сини места чрез фалшиви карти за инвалиди?На метри от районно управление в Пловдив системно се нарушават правила