Порочната практика за незаконно паркиране на места за хора с увреждания стремително превзема Пловдив. След няколко поредни публикации по темата, до редакцията ни постъпиха редица сигнали от хора с увреждания, а и не само, сочещи за системни нарушения.

Това, което прави впечатление, е арогантността у шофьорите. Последната сякаш родена от усещането за безнаказаност от страна на институциите.

Синдромът на нетолерантността в Пловдив: Все по-заразен, все по-труднолечимИнвалидните места за паркиране рядно са свободни за онези, на които се полагат по закон

За пример даваме случай, заснет от наш читател на паркинга на бул. „Васил Априлов“ 100. За протокола, той е локализиран на метри от 2 РУ-Пловдив. Въпреки това редовно е окупиран от хора, които не притежават стикери или карти за преференциално паркиране. Дали са прекомерно смели или просто никой не ги наказва – можем само да предполагаме. Видно от кадрите, поне някой гражданин е преподал урока по нравственост с вдигнатите чистачки. 

Освен редовното нарушение обаче попадаме и на друго – по-сериозно такова. Наред с шофьорите, паркирали на сините места без стикери, забелязваме такъв, които привидно действа по правилата. На предното си стъкло на Шкодата му има поставена карта, осигуряваща му правото да паркира на инвалидно място. При по-близък поглед обаче е видно, че картата нито е заверена, нито е подпечатана от общината.

Става ли дума за арогантен гражданин, присвоил си „законно“ една от малкото преференции за хора с увреждания? TrafficNews е предал случая към „Общинска полиция“ и оттам се очаква да извършат проверка. Очаквайте подробности.