Участъкът от булевард "Марица" в Пловдив, на който тази нощ стана тежката катастрофа, отнела два живота, често се ползва за нелегални състезания. Това разказаха хора, живеещи в района. Причината е, че пътната настилка е добра и булевардът е сравнително прав, което позволява развиването на високи скорости. Гонките стават най-често през лятото, но и през зимата се намират такива, които да решат да мерят конски сили покрай другите участници в движението.

"Карат като ненормални! Тук турците си пробват колите", сподели мъж, който редовно минава по пешеходните пътеки край булеварда. Друг разкри, че бул. "Марица" е мястото, на което всяка нова кола в квартала бива "тествана".

"Притесняваме се, когато минаваме", сподели пред репортер на TNS.bg баща, който също всеки ден минава с детето си покрай мястото, на което се е преобърнало злощастното Пежо. "Карат много бързо. Много от тях карат и пияни. Преди 4-5 месеца пак стана катастрофа, блъснаха един човек. Опасно е не само за шофьорите, но и за пешеходците", оплака се той.

Според друг проблем е и това, че няма светофари в този участък, което пък предразполага шофьорите да карат по-бързо. Хората масово коментират, че контролът не е достатъчен и рядко виждат патрулни полицейски автомобили в тази част на булевард "Марица". Според тях по-често трябва да има проверки тук, за да не се позволява карането с висока скорост.

При катастрофата тази нощ пежо се преобърна по таван на булеварда. На място загинаха 20-годишният шофьор и един от пътниците. Трети младеж е в болница с тежки наранявания, но без опасност за живота.

Още от коментарите на хората вижте във видеото:

Подробностите за пияния шофьор - четете ТУК

Снимки на автомобила-ковчег ТУК

TNS.bg