Сблъсъкът на цивилизациите в Пловдив - пришълецът от Пазарджик срещу велосипедиста. 

Кой печели ли? Ами този с по-големи габарити, който принуждава движещите се на своя територия по право да спират и да го заобикалят.

Поредната абсурдна ситуация бе заснета от колоездач в движение, който въртейки педали по велоалеята от източната страна на бул. "Източен" в Пловдив, среща по пътя си въпросното препятствие от пришълски тип.

Возило с пазарджишка регистрация се е паркирало, забележете, по цялото продължение на велоалеята в пресечка на стадион "Ботев". Не перпендикулярно дори, а надлъжно. Е, такова нещо рядко се вижда дори в условията на не особено стриктно изпълняваните ни пътни закони.

Замърсителят на въздуха обаче е на четири колелета и със сигурност е с "предимство" да пребивава навсякъде, за разлика от колоездачите. Въоръжен с това неписано правило и изхождайки от него, шофьорът от Пазарджик е спрял толкова безхаберно, че трудно би могло да се даде разумно обяснение на пътната изцепка. 

Деяние лишено от мисъл или заредено с арогантност - няма значение, ала докато продължаваме сами да не поддържаме какъвто и да е ред в света около себе си, ще се сблъскваме всекидневно с катастрофи, инциденти и несправедливост и сами ще репродуцираме порочния кръг на липсващи цивилизационни белези в наглед човешкото ни общество.