Две снимки, споделени от пловдивчанин в една от големите групи на Пловдив във Facebook, повдигнаха за пореден път един наболял въпрос. За сблъсъка между липсата на достатъчен брой паркоместа, нуждите на водачите от място, където да оставят машините си, както и състоянието на намаляващия прогресивно брой на зелените площи в града, пише GlasNews

Кадрите са заснети в най-големия по брой население квартал на града под тепетата - "Кючук Париж", а състоянието на полянката оставя автора им без думи.

"Оставам го това тук, без коментар", пише Милен С.
 
На снимката се виждат полянка, която е изпълнена с коловози от гуми, а от тревата е останало съвсем малко - площта е заета от кал и локви. Гледката допълват два джипа, паркирани в далечния край.

Според някои граждани мястото не е със статут на зелена площ, но за други такъв има. Конкретната гледка обаче повдига дискусия за общото състояние на част от пространствата между жилищните сгради.

Повечето хора отчитат, че проблем с паркирането има, като трябва да се вземат мерки. Те смятат, че проблемът е комплексен - както властите да огранизират по-добре пространството в града, така и гражданите да спазват разпоредбите, а не да ги газят - буквално и преносно.

Вижте част от мненията на пловдивчани:

"От години е като картофена нива от паркиралите автомобили, но мерки не се вземат. Намира се между улиците "Чипровец", "Коперник" и "Лазо Войвода", твърди гражданин.
 
"Точно така! Те искат с магическа пръчка всичко от раз! Няма как да стане! Но ние не пазим ли чистота и ред, няма как да стане!", пише Минка С.
 
"Не е само там, а навсякъде из Пловдив", на мнение е Вячеслав К.
 
"И аз всеки ден я виждам тази картинка, но тя е сътворена от безотговорни граждани, които си мислят, че е позволено да се паркира навсякъде. Докато не станем по-отговорни, няма кой да ни помогне нещата да се променят. Доколкото съм запознат паркирането в зелените площи е наказуемо!", пише Иван Д.