Случаите на неправилно паркирани автомобили в Пловдив зачестяват, а пловдивчани недоволстват. Автомобил със софийска регистрация паркира между пешеходна пътека и завой на ул."Стефан и Обрейко Обрейкови" в квартал "Гагарин".

Според закона за движение по пътищата шофьорът няма право да паркира автомобила си на по-малко от 5 метра разстояние от пешеходната пътека. В случай на подобно нарушение се издава фиш от органите на Пътна полиция, а глобата е 50 лв и отнемане на 3 контролни точки.

Друг подобен случай е на автомобил с пловдисвка регистртрация, чийто водач паркира превозното си средство върху тротоар, оставяйки по-малко от 2 метра разстояние на пешеходците за преминаване между сградите и паркирания автомобил. Освен минамалното оставено място, автомобилът е паркиран от неправилната страна на улицата. Нарушението е направено на ул."Тодор Александров", в пловдивският квартал "Въстанически". Глобата за такъв вид нарушение е 20лв.

"Какъв тип наказание би изплашило нарушителите на реда?" и "Какво би ги накарало да спазват законите?"- питат читателите ни.  Може би е време да вдигнем цените на глобите като в останалите европейски държави. Европейска държава-европейска глоба! Или пък да възприемем гръцкия тип наказание за подобни произшествия, при който съседите ни директно свалят номерата на автомобилите.