Полицията започва проверка на незаконното сметище в пловдивския квартал "Столипиново". Замърсената площ се намира между река Марица и бившия Домостроителен комбинат, в непосредствена близост до жилищен блок на улица "Бъндерица" 28. 

Както TrafficNews разказа, зелената поляна от пролетта се е превърнала в бунище за битови и строителни отпадъци, както и в гробище за животни. Освен изгнили храни, на терена могат да се намерят черепи на коне, тухли, камъни, железа и други материали, предназначени за строителството.

Поляна в Пловдив се превърна в сметище! Купищата с боклуци растат лавинообразноГраждани няколко пъти са подавали сигнали до кметството, реакция до момента няма

Преди дни наши читатели разказаха, че почти всеки ден на мястото пристигат каруци и камиони, които стоварват отпадъците. Пловдивчанин дори успя да снима един от нарушителите, както и регистрационния номер на превозното средство.

След нашата публикация, с която ви запознахме с проблема, полицията е разпоредила пълна проверка на случая. Униформените вече са влезли в дирите на собственика на въпросния бус. Проверяват се и други лица, за които има информация, че са изхвърляли боклуци.

От МВР издирват свидетели и очевидци. Органите на реда апелират всеки, ставал свидетел на незаконната дейност, да се свърже с дежурните инспектори към Шесто районно.

Наш репортер се свърза с администрацията на район „Източен”. Николай Чунчуков  заяви, че при него не е постъпвал сигнал за подобно нерегламентирано сметище.

„Не съм бил уведомен, както и екипа ми. Веднага ще бъде разпоредена проверка, ще уведомим и ОП ”Чистота”. Ако се установят нарушителите, те ще бъдат наказани по административния ред”, увери районният кмет.