Зелена поляна в град Пловдив се превърна в голямо сметище, а купищата от боклуци продължават да растат лавинообразно. Замърсената площ се намира между река Марица и бившия Домостроителен комбинат, в непосредствена близост до жилищен блок на улица "Бъндерица" 28. 

Свидетел на случващото се безобразие обяснява, че напролет площта била сравнително чиста, след като през изминалата година била засипана с пръст, върху която поникнала трева и се превърнала в китка полянка. 

Радостта обаче била за кратко, след като каруци и камиони си харесали мястото и започнали да разтоварват боклуците си там. Малко по малко, поляната започнала да се превръща в голямо бунище. Гуми, жици, ламарини и стари мебели са само част от предметите, които безконтролно биват изхвърляни на мястото. 

През лятото, градът бе обгазен няколко пъти от задушлива миризма, поради възникнали пожари на незаконното сметище. Въпреки това, хората, живеещи в региона били доволни, тъй като боклуците били изпепелени, с което се стопирало разнасянето на всякакъв вид зарази.

В момента, кошмарната картина на безконтролното човешко безумие отново е факт. Фирмите, правещи изолация на блоковете в съседство, изсипвали купчини боклуци със строителни отпадъци върху "почистеното от природата" сметище. Вчера, нашият читател е заснел поредния нарушител, който без притеснение разтоварил цял камион найлонови торби с боклуци. 

"Вече сме подавали няколко сигнала до Кметството, но все още реакция няма! Сметището продължава да расте, а тонове с отпадъци  се изсипват всеки ден." - споделя читателят на Trafficnews.bg.