Поредният ремонт на булевард в Кючук Париж вдигна нервите на една от жителките в района. Става въпрос за „Александър Стамболийски”, а поводът за възмущението на пловдивчанката е поредният разкопан участък заради ВиК авария.

„През четири метра булевардът (някога асфалтиран изцяло), сега е кърпен, вдлъбнат, нагънат или пропаднал. Питали сме работниците на ВиК защо е така, кога ще престане? А те отговарят, че системата е стара, когато започнела работа по разширяване на булеварда всичко щяло да се подмени с ново”, коментира пловдивчанката.

Само че, жената живее в квартала от 32 години, но слуша само обещания на теория и не вижда нищо да се прави на практика.

„Още по времето на Тодор Живков казаха, че има планове за разширението на булеварда.Питам за пореден път: къде е властта, която да наложи санкция за това безчинство? Кой да глоби фирмата, която го върши? Нищо не оправдава рушенето и оставянето в продължение на седмици на тази грозотия, напълно необезопасена и толкова зле възстановявана впоследствие.  Държавата я няма. Тя не просто е слаба и жалка, тя отсъства. Взела си е платен отпуск, ние й го плащаме. Някакви хора там горе в парламента се дърлят едни с други за глупости, заяждат се на дребно, току се дават едни други на съд, забавляват се, ехидничат, назидават… А нашият живот минава в ей тази грозотия. Тук изкопани дупки и нахвърляни бордюри и тротоарни плочи, там кални камиони, разнасящи мръсотия от разни строежи по улици и цели квартали, надупчени велоалеи, построени само преди година, за които след година-две ще започнем да мрънкаме, че не са опазени, пък са били хубави, коли паркирани една върху друга върху тротоарите, върху пешеходните пътеки, върху алеи и паркови площи”, възмущава се още жената.