Пловдивчанин, почиващ в курортния град Несебър, успял да заснеме екшъна между минувачи и пиян швед, който задигна такси.

Както TrafficNews разказа, чужденецът откраднал леката кола и катастрофирал с нея пред хотел „Делфин”. Кристофер изгубил съзнание при удара и бе заловен в пострадалото такси. Бил е задържан от случайни минувачи, които подали сигнал до полицията. Шведът е бил добре почерпен. Тестът с дрегер установил 1.74 промила алкохол в кръвта му.

Швед се напи и открадна такси в Несебър, заби се в друга колаКристофер загубил съзнание от удара, минувачи го задържали

Чули силният шум, туристите наскачали по терасите на хотела да видят какво се случва. Сред тях бил и нашият читател, които с телефона си успял да улови първите минути след катастрофата.

„Целият беше в кръв, когато излезе от колата. Викаше и налиташе на бой. Хората се намесиха и го задържаха”, сподели пловдивчанинът.

На кадрите се вижда как шведът е обграден от свидетелите на ПТП-то, които го пазят да не избяга от местопроизшествието. Недоволен очевидно от това, чужденецът дори си позволява да вдигне скандал на мъж, както и да налита на физическа саморазправа.

На място е била и линейка, а в последствие е пристигнал и полицейски патрул. Мъжът, на видима възраст около 30 години, е бил задържан.  Предстои да му бъдат повдигнати обвинения - за кражба на автомобил, шофиране в нетрезво състояние и причиняване на катастрофа след употреба на алкохол, евентуално и наркотици.

За тези обвинения законът предвижда до 10 години затвор.

Още от екшъна може да видите във ВИДЕОТО: