За пореден път пловдивският градски транспорт учудва по неприятен начин пловдивчанин, който сигнализира до TrafficNews. Той  разказа  за така известната сред водачите на автобуси практика, а именно  да подминават хората на спирките като малка гара и въобще да не ги интересува. Медията ни многократно съобщава за този проблем, а очевидно неговото решение все още не е открито и никой не бива наказан.

Този път наглата постъпка е извършена от шофьор на автобус по линия номер 17. Нашият читател разказа, че е пътувал с въпросния автобус в събота. Конкретният курс е осъществен в периода от 13:00 до 13:30 в посока кв. „Прослав“, а регистрационният номер на МПС-то е бил -"РВ1120СР". Той се е качил от ЖР „Тракия” към Гребна база, а шофьорът на почти празен автобус  е подминал няколко спирки с чакащи предимно възрастни хора в жегата, въпреки махането им.

Чакали  дълго, а единственият рейс , който идва, ги подминава най-нагло, като малка гара. Аз съответно направих забележка на шофьора. Той започна да спира на спирки без да има пътници за качване, или слизане. И няколко спирки по-късно отново подмина 4-ма възрастни, махащи безсилно и с буквално молещи се погледи да бъдат качени,” заяви мъжът.

Същото се повторило с чакащи на спирката около "Ресторант Стадиона" и на още няколко места. Така човекът е решил да се обърне към ОКТ, за да пусне оплакване от шофьора, но нито един от телефоните не бил вдигнат.  

Пределно ясен е проблемът с намирането на шофьори за градския транспорт, но ако дори обявените автобуси,  чакани с часове в жегите от възрастни хора, ги подминават по подобен нагъл начин, то подобно "обслужване" е лошо почти колкото и липсата му! Висиш, като прани гащи на жегата с часове. Подминават те, като малка гара. След това искат допълнителни пари и субсидии за празните автобуси и заплата на подобен "обслужващ" персонал?, допълни още той. 

Мъжът заяви, че искрено се надява подобни шофьори не просто да бъдат наказани, а да не бъдат допускани отново до подобна позиция.  „Това зависи от управлението на транспорта в града. С друг адекватен шофьор, парите от билети щяха да са двойно - включително за него самия, като заплата и по-добри условия за всички”, завърши нашият читател.

Рискът да се возиш с пловдивския градски транспорт! Шофьори подминават спирки и спират, където си пожелаят