Да чакаш автобус от градския транспорт в Пловдив се оказва истински риск. И не защото може да няма такъв, а защото шофьорите решават по свое желание да подминат спирка, на която трябва да спрат.  Пловдивчани многократно сигнализират до TrafficNews за практиката, която се корени от дълг период. Те разказаха пред медията ни два казуса, които напълно са ги отчаяли от транспорта в Пловдив.

Първата ситуация се е разиграла на 26 юли  на спирка  пред ресторант "Бялата воденица” под номер 198. Пътуващият разказа, че при чакане в 39 градуса, два рейса по линия 7, на който превозвач е „Хебрус бус”,  са подминали спирката. По маршрут обаче трябва да се качат пътници. Защо не го е направил водачът обаче, не е ясно.

„Минаха два рейса, но нито единият от тях не спря на спирката, дори единият от шофьорите си позволи да разклати пръст, за да ми покаже, че наистина няма да ме качи! Пълно безхаберие, а таблото на спирката дори не работише, след като я “ремонтираха”, разказа мъжът.

За своеволията на друг шофьор от градския транспорт сподели читател, който е станал свидетел  на това как водач е отбил на място, където спирка няма, вероятно, за да слязат негови познати. Това не е единственият проблем обаче. Сигнализиращият пътник е получил от шофьора ужасно отношение.

"Вълнува ме повече - кога ще започнем да получаваме нормални отношение от невероятните служители и професионалисти, които работят в градския транспорт?

Тази вечер около 20:20 се качих на автобус с номер 1 от спирката срещу ПУ. Отскоро автобусът се движи по нов маршрут - заради ремонта на "Дунав". Минава по бил. "България" и след това надясно по бул. "Васил Левски". И този път се случи така - около 20:30 автобусът зави наляво на кръговото на Панаира, като трябваше да спре на спирката на подлеза /бул. "България" 118/. Шофьорът обаче имаше други планове - спря веднага след кръговото, явно за да слезе "негов" човек, на който би му било крайно неудобно да повърви още 150 м.”

Така заедно с въпросния „приятел” на шофьора са слезли и още двама души, вероятно са се притеснили, че на нормалната спирка няма да бъде спряно. Читателят ни обаче е останал в рейса и е задал по нормален начин въпроса- "Тук ли е вече спирката?"  Арогантен шофьорът е отговорил  -"Кво ти пречи на теб аз къде съм спрял, бърка ли те нещо??”

"Отвърнах му - "Може ли да не ми говорите по този начин?" - мъча се да не бъда и аз Ганьо, нали все пак сме в ЕС.  "Аз нали ще те спра на спирката ти, кво задаваш въпроси, дето не са ти работа?? - продължава наш Ганьо, окрилен от мъжеството си”, завърши възмутеният пловдивчанин.