Често допускаме, че през очите ни е минало всичко, че сме виждали най-абстрактното паркиране и най-безочливите нарушения на пътя.

За пореден път това фалшиво усещане бе разбито на пух и прах от наш читател. Той ни изпрати кадри и снимки от едно от централните пловдивски кръстовища - това на ул. "Захари Стоянов" и "Гладстон".

Червено "Волво" се е разположило на триъгълен остров, между който са сключени две пешеходни пътеки. Мястото на действието представлява ниска зона от острова, обособена за преминаване на майки с колички и инвалиди според европейските изисквания за достъпна инфраструктура.

Шофьорът на возилото с пловдивска регистрация се е разположил като на паркомясто... само че "паркомястото" се пада в средата на кръстовището. Колата е празна, фаровете изключени, въобще едно голямо тъмно препятствие на четири гуми стои на пешеходната част и призовава преминаващите да играят на прескочикобила.

Ситуацията и дотук е толкова абсурдна, че продължението на историята едва ли ще учуди някого. Нашият читател подава 3 сигнала към 112, въоръжава се с търпение и изчаква 40 минути патрул да дойде на мястото, достойно да стане мемориал на изцепката. Такъв обаче не се появява.

"Просто е недопустимо... В крайна сметка се отказахме да чакаме за един фиш, който ще му залепят на стъклото, ако изобщо е било отразено", пише нашият читател.

Вярно е, че спрелият не застрашава живота на никого и не е точно "спешен случай", но пък постъпката на шофьора излиза толкова от границите на нормалността, че все пак някой трябва да реагира. Иначе той би си тръгнал напълно безнаказано и би паркирал отново и отново по същия модел. Методичното пренебрегване на правилата е основа за огромен брой от катастрофите. 

Наш репортер изпрати запитване към пресцентъра на Дирекция "112" за това как е обработен сигналът. При наличен отговор ще ви информираме по отношение на казуса и защо на мястото не е пристигнал никой. 

Апропо, оставаме с впечатление, че "цар на пътя в Пловдив" е титла, за която се борят ежедневно десетки шофьори. Короната е тежка и още не сме сигурни на кого ще бъде присъдена титлата. Със сигурност обаче нашият герой с волвото е сред претендентите с голям шанс и процент на "успеваемост".