Зелено пространство в Кючук Париж се превърна в пряк път към домовете на жителите на булевард „Никола Вапцаров” 103. За това сигнализираха наши читатели от квартала. За да скъсят пътя си, мнозина преминават през градинка с возилата си, като дори са изкъртили антипаркинг колчетата.

„Премахнато е едно от бетоновите препятствия и колите най-нагло си преминават за по-лесно. До края на миналата година това си беше идеална полянка за игра на децата ни. Безброй пъти слагах отмъкнатото колче,но все някои си го  местеше, докато един ден не изчезна напълно”, пише пловдивчанка. Тя добави, че за да стигнат съседите й до паркинга пред блока, трябва да преминат още 500 метра до близкия светофар, от където да влязат за предблоковото пространство.

От предоставените ни снимки, се вижда как тревата липсва на места и са се образували кални коловози. По думите на нашата читателка, преминаването през зелените площи е редовна практика на съкварталците й.

В същото време, за погазване на градинките, сигнализира и жител на квартал „Гагарин”. Всеки ден лъскав джип спира в тревните площи до жилищна сграда.

„Мерцедесът е паркиран по този начин вече втори месец. За децата ни е забранено да играят в паркове и градини, но за водачите не е забранено да си спират возилата в тревата”, възмущава се пловдивчанинът.