Повече от два часа пловдивчани не могат да помръднат от пътя Бургас-Созопол. Това сигнализираха те до редакцията на TrafficNews.bg. Причината - пътят към курорта е блокиран заради тежка катастрофа между два автобусаПо думите на читателите ни в много коли пътуват семейства с деца. Колоната е километрична и не помръдва.

Припомняме, че тежък пътен инцидент стана край Атия тази сутрин. По първоначална информация участници в мелето са два автобуса. Едното возило е настигнало другото и го е ударило отзад. Единият от автобусите е чешки, превозвал туристи към Лозенец.

Все още двата пътнически автобуса, които се удариха днес на пътя Бургас-Созопол, в района на спирка „Моряк”, не са вдигнати от платното. Чака се тежка техника, която да ги вдигне от мястото на инцидента.

В УМБАЛ Бургас с по-сериозни травми са настанени 52-годишен мъж от Русокастро, който возел чешки туристи към Южното Черноморие. Вторият пострадал е неговият спътник и представител на чешката фирма-туроператор С.Б., 67 годишен, словашки граждани, съобщи 24 часа.

Именно автобусът с чехите настига и блъска отзад друг автобус с бургаска регистрация, собственост на фирма за превози от Китен, в който имало 14 души.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили три полицейски екипи, служители от „Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и екипи на Спешна медицинска помощ.

14 човека от чешката група са отведени и прегледани в болница "Бургасмед". Те са без сериозни наранявания, но уплашени от инцидента.

 Автобусът, в който са пътували чешките туристи. Снимки:МВР

Меле край морето! Два автобуса се врязаха един в друг, има пострадали СНИМКИ и ВИДЕО