Вече повече от 24 часа пловдивчани в район "Южен" са без вода.

Вчера бе обявен планов ремонт, а именно превключване на нови водопроводни връзки от външна фирма по ул."Поручик Въльо Стефов". В тази връзка ВиК предупреди, че ще бъде спряно водоподаването в района на ул. "Димитър Талев", бул. "Александър Стамболийски" и "Поручик Въльо Стефов" за времето от 9 до 17 часа.

Още в късната вечер на 19 септември, TrafficNews съобщи, че водоподаването не е възстановено. 

Днес от сайта на ВиК стана ясно, че ремонтът е прераснал в авария. Според информацията има авария на захранващ водопровод на ул. "Поручик Въльо Стефанов", което отново води до безводие в целия район, включително по бул. "Ал. Стамболийски", ул. "Димитър Талев" и "Асен Христофоров". Днес са определени часове за ремонт от 9 до 18 часа. 

Пловдивчани обаче са изключително недоволни, че никой не е осигурил водоноски в района. 

"Кварталът ни е изключително пренаселен. Започна новата учебна година и ни оставиха без вода.  Безобразие е, че предвид липсата на вода от повече от 24 часа, никой не се ангажира да обезпечи живущите с водоноски. Как децата да отидат на училище. Има и толкова хора с малки деца в домовете си", коментира Славка Райнова пред TrafficNews. Тя е една от хилядите потърпевши от създалата се ситуация. 

Към момента няма информация дали до 18 часа тази вечер, аварията ще бъде остранена. 

Стотици в Кючука продължават да са без вода заради строеж на жилищен комплексПлановото спиране на водоподаването трябваше да продължи до 17:00 часа, но и към момента липса