Стотици домакинства на район „Южен” на бул. „Димитър Талев” около „Хаджията Груев” продължават да са без  водоподаване, сигнализираха читатели на TrafficNews.  Причината е строежът на нов жилищен комплекс, който се включва към водопреносната мрежа.

В съобщение на „ВиК – Пловдив” днес пишеше, че поради превключване на нови водопроводни връзки от външна фирма по ул."Поручик Въльо Стефов" водоподаването в района на ул"Д.Талев",бул."Ал.Стамболийски и "Поручик Въльо Стефов" ще бъде нарушено за времето от 9:00 до 17:00часа.  Въпреки това и към 21:00 часа то не е възстановено.

По закон фирмата е длъжна да възстанови водоподаването в срока, който е даден, иначе подлежи на санкция. Въпреки това все още хората в района на сухо.

Въпросният строеж до магазин „Била” предизвикваше и истински хаос в движението заради затварянето на едното платно заради ремонтни дейности. Несгодите на хората в района със строежа обаче очевидно не са приключили и тепърва предстоят.

Брутални тапи в Кючука заради строеж, работници регулират движениетоЖители на квартала се оплакват от бавното преминаване