Старите познайници на пловдивчани и целокупния български народ - Пийняците, които станаха изключително популярни, след като оглавиха даже класацията "Господар на седмицата" в шоуто "Господари на ефира", хич не са за оплакване! Само преди месец те се оплакаха, че бизнесът им забуксувал заради... неочакваната слава. Да, ама не - твърди наша читателка.

Според нея тримата медийни звезди, обикалящи традиционно с чаша вино или ракия по центъра на Пловдив, днес буквално са окупирали Пешеходния мост и не спират да притесняват минувачите с протегнатите си за "средства" ръце. Единият от тях - Златан, е провесил и познатата вече табела, призоваваща да му се помогне за операция на очите и възхваляваща Бога. 

"Не проумявам всичките тези, които се бъркат в джоба, за да дадат пари на пияницата за "операция на очите", слепи ли са?! Или може би те имат нужда от операция на очите. Не разбират ли, че тези пари отиват не за друго, а за ракия", възмущава се нашата читателка.

Какво да й отговорим? Че типичният български специалитет - сеирът, се е настанил трайно в ежедневието ни? Че по-приемливо за пловдивчани се оказва да гледат сеир - то и без това животът не е много лек?... Защо да не начешем крастата си - ей тъй, спокойно и без угризения? Нали сме едно безкрайно толерантно общество?

Какво от това, че не става дума за нищо повече от просия, алкохолизъм и откровена мошенгия? Ама нали пийняците ни забавляват...