Страшен инцидент е станал в събота в Свердловска област! Пияна рускиня ударила две непълнолетни момичета на пътя в село Белоярски и изчезнала от мястото на престъплението. Няколко минути по-късно тя се връща и отново прегазва една от жертвите, която все още е лежала на пътя. И двете блъснати момичета са в тежко състояние в болницата - имат многобройни фрактури, както и сериозни наранявания на главата.

Всичко, което се е случило, е записано с камера за видеонаблюдение, съобщават от регионалното разследване. Според разследването в нетрезво състояние шофьорката на автомобил „Нисан Джук“ излетяла от лентата и ударила две 17-годишни момичета, които си вървели покрай пътя. И двете се движели според правилата - от лявата страна на пътя, срещу идващите автомобили, а освен това били със светлоотразителни елементи по дрехите си.

Без да спира, жената изчезнала с колата от местопрестъплението. Една от жертвите успяла да се изправи и да се отдръпне на безопасно разстояние - помогнали й приятели, с които вървели заедно по пътя. Второто момиче, което било в безсъзнание, не успяло да се повдигне и свидетелите повикали линейка.

След шест минути обаче, вместо линейка, на пътя отново се появила пияната шофьорка. И... отново прегазила тийнейджърката, след което изчезнала в неизвестна посока.

В резултат на инцидента и двете момичета били хоспитализирани със сериозни травми - телесни наранявания, включително затворена травма на главата, сътресение на мозъка, едното е било в кома В момента все още са в болницата, където са осигурени необходимите медицински грижи. Според съобщения в медиите, на едно от момичетата също е регистрирана фрактура на тазовите кости, а на другото - компресионна фрактура на гръбначния стълб.

На базата на записите на камери за наблюдение, служителите на правоприлагащите органи бързо задържали нападателката и провели проучване. Униформените са установили наличието на 1,241 промила алкохол в издишания въздух на шофьорката.

Срещу 34-годишната шофьорка е образувано наказателно дело по статия „Нарушение на правилата за движение, извършено от лице в състояние на интоксикация, което е довело до небрежно увреждане на човешкото здраве”. Сега тя е изправена през угрозата да лежи до четири години в затвора.

Превод и редакция: TrafficNews.bg