Самолет, совалка или Мерцедес? Пловдивчанин се движи с бясна скорост в населено място. Той е решил да сподели за "геройството" си в социалните си мрежи.

Читател на TrafficNews, който твърди, че и преди е ставал свидетел на безобразното шофиране на пловдивчанина, е категоричен, че не става дума за изолиран случай, а за опасна практика. 

„Искам да се даде гласност на този проблем, тъй като лично аз съм бил свидетел на това как въпросният Мустафа Раимов развива висока скорост в града. Притеснявам се, защото имам малко дете и подобни безотговорни действия застрашават както неговия живот, така и на всички граждани”, обясни той.

Автомобилът, с който се развива бясна скорост е „Мерцедес”. Той е качил клипове в профила си във „Фейсбук”, на които се вижда как вдига 200 км/ч. в населено място и 190 км/ч. извън населено място. Освен това, Мустафа се движи по натоварен път и спира на милиметри от останалите автомобили. Вместо възмущение, в коментарите под поста му валят похвали от негови приятели: „Браво!”, „Самолет”.  

Скоро медията ни отрази и друг подобен случай, при който пловдивчанин вдигна над 110 км/ч. преди Тунела и отново се похвали в социалните мрежи.

Пловдивчанин с порше вдигна над 110 км/ч преди Тунела, хвали се в социалните мрежиЗа "геройството" законът предвижда отнемане на книжка за срок от 3 месеца и солена глоба

Да се погазва законът и да се извършват подобни грозни постъпки застрашава не само самия шофьор, а и всички останали участници в движението. Призоваваме всички водачи на автомобили да бъдат отговорни към собствения си живот, както и към този на останалите граждани, и да спазват ограниченията в и извън населено място.

Припомняме, че ако полицейска камера регистрира превишение на скоростта от над 50 км/ч в градски условия, наказанията са сурови - глоба 700 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв. Освен това автомобилът се спира от движение за 1 месец. 

Извън населено място санкциите са в размер на 600 лв. при превишаване на скоростта над 50 км/ч., като за всеки следващи 5 км/ч. глобата се увеличава с 50 лв.