Шарлатаните от Централна гара продължават с незаконния си „бизнес“. Мъжете, за които медията ни няколко пъти писа и подава сигнали до компетентните органи, подхождат с невероятна отдаденост към схемата за препродаване на използвани билетчета за градски транспорт.

Припомняме, че в схемата действат две лица от ромски произход, които са в тясна връзка с работещи в сектора на обществения транспорт в Пловдив. Първите преравят в кофите за боклук, изваждат оттам изхвърлените билети, а после ги предават срещу пари на шофьори и кондуктори. Последните пък ги препродават на пътниците като „нови“, без да отчитат приход, а печалбата прибират за себе си.

Шарлатани въртят сделки с кондуктори и шофьори в Пловдив – продават им билети, събрани от кошоветеСхемите въртели около спирките до Централна гара

Въпреки преките предупреждения от „Общинска полиция“ едно от лицата отново е било забелязано да преравя кофите до Панаира. В ръката му имало кочан от десетки намачкани билетчета, които скоро ще станат обект на поредната „сделка“.

Това се случва за пореден път, докато фирмите превозвачи допускат нереализирани печалби, а община Пловдив продължава да им изплаща субсидии. За потребителите пък, които ще платят редовната си такса, остава коктейл от вируси и бактерии. 

Медията ни отново препрати сигнала до „Организация и контрол на транспорта“, откъдето заявиха, че незабавно ще уведомят по компетентност и „Общинска полиция“ за извършване на проверка  по повода.

Ще има ли последствия и какви ще бъдат те предвид „рецидивиращата“ схема, очаквайте подробности!

Бизнесът с билети в Пловдив продължава! Шарлатани въртят схеми с кондуктори и шофьориМъжете събират използваните билетчета от кошовете за смет и ги препродават