Шарлатани ровят в кофите и събират стари билетчета, а след това ги продават на кондуктори и шофьори от градския транспорт, научи TrafficNews. Случаят сигнализира читател на медията ни, който от известно време наблюдава двамата мъже от ромски произход да въртят сделки около Централна гара в Пловдив.

По думите му те кръжат редовно около спирките в периметъра и преравят кофите за боклук. Вадят оттам билетчетата - поизтупват, поизглаждат ги и след това ги продават на служители, които работят в градския транспорт на Пловдив. Те, от своя страна, ги препродават на пътници, а печалбата прибират за себе си.

Медията ни се обърна към общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Уведомени за случващото се те са обърнали внимание на фирмите превозвачи да следят изкъсо кои служители участват в скандалната схема.

Случаят е бил прехвърлен и към Общинска полиция, които са проследили и спипали единия от шарлатаните по време на "сделка". На него е било отправено предупреждение и са му иззети събраните билетчета. 

Припомняме, че в последните месеци сигналите за измами, извършвани от служители на градския транспорт, са скочили драстично, а служителите стават все по-изобретателни в методите си. Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg.

Превозвачи, ОКТ, Община Пловдив: Проверявате ли често къде отиват парите ни?Шофьори и кондуктори продават билети "втора" употреба, защото никой не се ангажира да ги спре