Шарлатани продължават да въртят схеми с билетчета за градския транспорт в Пловдив. Мъжете ровят в кофите за боклук, с цел да събират стари билети, които да продадат на кондуктори и шофьори. Медията ни публикува материал по темата още в края на миналия месец, когато ви запознахме с въпросната схема.

Припомняме, че тогава читател на TrafficNews сигнализира, че от известно време наблюдава двама мъже от ромски произход да въртят сделки с билетчета. Действието се развива най-вече около Централна гара в Пловдив. Мъжът разказа, че шарлатаните обикалят редовно около спирките, намиращи се в близост до гарата и ровят в кошчетата за смет.

Оттам пък вадят билети, които поизглаждат и след това продават на служители, които работят в градския транспорт в Пловдив. Целта е, те да ги препродадат на пътниците и да си приберат изкараните пари.

Тогава медията ни се обърна към общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ и ги уведоми за случващото се. От предприятието обърнаха внимание на фирмите превозвачи, за да следят изкъсо кои служители участват в тази схема.

Случаят бе прехвърлен и към Общинска полиция, които тогава проследиха и спипаха единия от шарлатаните в момент на извършване на „сделка". След това му бяха иззети събраните билети, както и му беше отправено предупреждение. Видно е обаче, че шарлатаните не са си взели поука от случилото се и продължават да въртят „бизнес” и до ден днешен.

Шарлатани въртят сделки с кондуктори и шофьори в Пловдив – продават им билети, събрани от кошоветеСхемите въртели около спирките до Централна гара