“Мили хора, във връзка с “реклама” на някаква глупост, която тече в интернет пространството и използва моето име, лице и невярна информация, бих искала да ви кажа, че това е престъпна схема, за която вече са информирани всички органи на реда на най-високо ниво и скоро цялата тази пародия ще приключи по подходящ начин. Дотогава, моля ви, не си давайте парите за глупости, не вярвайте на глупости, уважавайте себе си, здравето си и интелекта си!”, написа днес следобед актрисата Теодора Духовникова в профила си във фейсбук.

Тя сигнализира за измамата, която се върти в интернет, за да предпази приятели и фенове.

“Не мога да коментирам нищо, защото в момента с този случай се занимава ГДБОП на много високо ниво. Не знам какво мога да казвам в медиите и какво не”, каза пред “24 часа” Духовникова.

Освен нейните имена и снимка за целите на измамната реклама са ползвани също и други известни хора, както и логото на голяма национална телевизия.

Това не е първият подобен случай с използването на имена и снимки на известни хора с цел измама. Миналата година Марта Вачкова се оплака, че фалшив фейсбук профил събира пари от нейно име. Преди дни фалшив профил и на кмета на София Йорданка Фандъкова събираше пари за хора в затруднено положение.