Закритият басейн в Аква Терми в село Красново е бил запечатаният обект в комплекса. Оказва се, че съоръжението не функционира през лятото, но въпреки това на водата е била направена проба. Констатирани са високи нива на химикали в пробите и въпреки, че обектът е бил заключен, служителите на РЗИ са издали заповед за принудително спиране на експлоатация.

Както TrafficNews съобщи преди седмица, през последния отчетен период на РЗИ са извършени 23 проби в различни плувни комплекси. Направени са тестове на водата, за да покажат има ли опасни бактерии.

Здравните инспектори са констатирали нарушения в 5 обекта, на които са съставили предписания. Един от обектите е вътрешен басейн в комплекс Аква Терми.

Наш репортер успя да се свърже с управата на комплекса, които ни споделиха, че няма причина за притеснение.

„Макар басейнът да не функционира през лятото и залата да е заключена, то пак се взимат проби. В крайна сметка вторичните тестове бяха чисти. Грешката от наша страна беше, че на вратата не е поставена табела, че басейнът не работи в летния сезон”, заяви собственикът на комплекса.

Останалите шест басейна са били с изрядни проби.

„Разполагаме с 6 каскадни басейна, които не са спирали да функционират. От всеки един обект бяха взети проби и още на място бяха чисти. Не може да си позволим подобни нередности, тъй като разполагаме с над 55 апартамента и през летния сезон имаме постоянен поток от хора”, допълни собственикът. 

Проверяват СПА комплексите край Пловдив, басейн бе затворен заради нередностиЗдравните инспектори са констатирали нарушения и в 5 обекта, на които са съставили предписания