Служител на "Общинска охрана"  възмути пловдивчани с грубо и неадекватно поведение, сигнализира читател на TrafficNews.bg.  Грозната сцена се разиграла на паркинга до Понеделник пазара, в подножието на Стария град в четвъртък вечерта.

Пловдивчанин излизал с автомобила си от паркинга, когато срещу него се оказало рено, шофирано от мъж, който отказал да направи път на колегата си шофьор. "Направих му знак да изчака, но той отвори прозореца и започна да крещи. Слезе от колата си и тръгна към мен да се разправя. Междувременно колата му, която препречваше входа на паркинга, тръгна назад и едва не стана катастрофа" разказва Емил Гъдев. Според него общинският охранител бил видимо пиян. "Звъннах на 112 и подадох сигнал, че пиян човек шофира автомобил в центъра на града. Останах около 20 минути на място, но никой не дойде. Пак се обадих на спешния телефон, а от там ми казаха, че сигналът е предаден. Но никой не се появи. Аз не се почувствах обиден или засегнат. Но се притесних, че този човек може пак да се качи на колата и да кара в това състояние и да убие някой невинен човек"  коментира Гъдев. 

Вчера ТrafficNews сигнализира за инцидента институциите, които имат отношение към случая - Община Пловдив и Областната дирекция на полицията. 

Зам.-кметът по сигурността в Община Пловдив Йордан Ставрев заяви, че е разпоредил цялостна проверка по казуса, като е изпратил директора на Общинска охрана на място. След като се запозна с видео материалите, той заяви, че служителят им ще бъде освободен от работа. „Видимо неадекватен е, а освен това е без униформа и се държи изключително арогантно с гражданите. Това е недопустимо за Общинска охрана и трудовият договор ще му бъде прекратен. Наказание ще бъде наложено и на другия служител, който не е докладвал за инцидента и ситуацията. Благодарим на гражданите, че се сигнализирали за тази нередност.Призоваваме всички пловдивчани, които забележат подобно нещо да не го подминават и да се свържат с нас, тъй като имаме малко служители с контролни функции”, каза зам.-кметът.

Тази сутрин зам.-кметът по сигурността отново се свърза с наш репортер. Той заяви, че „нещата не били точно така”. Ставрев влезе в позиция на защита на служителя си. След проверката се оказало, че служителят не е пиян, а просто така изглеждал – вероятно имал някакво заболяване. По разказ на хората там не охранителят, а гражданинът пречил на движението, като бил паркирал колата си в кръстовище.

„Никой не може да снима хората без тяхно позволение. Служителят ни е направил забележка на гражданина, който след това започнал да снима и да прави самият той скандалите. Охранителят е бил готов да изчака полиция и да се подложи на дрегер или кръвна проба.Такава обаче не е дошла”,каза Ставрев.

В момента проверката продължава, а гражданинът, който подаде сигнала също ще разговаря с шефа на Общинска охрана за случая.

Очаквайте продължение!

Директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев също разпореди проверка, за да установи как е бил отработен сигнала, получен от 112.