Накъде последно е пътят за Лом? Въпросът, отправен от шофьори, преминаващи през Вълчедръм, все още търси отговор в социалните мрежи. Причината за объркването е подредбата на три табели, указващи различна посока на движение, на едно и също кръстовище в града. На пръв поглед, посоката е ясна - всички пътища водят към Лом. 

Снимката, направена на кръстовището, се разпространява бързо из социалните мрежи и предизвиква реакции от страна на потребителите. Комичната ситуация се дължи на факта, че пътят между Лом и Монтана все още е в ремонт. Реконструкцията на пътната връзка стартира през октомври миналата година и ще продължи и през 2019-а. Поради това шофьорите би трябвало да следват жълтата табела, тоест да поемат надясно, по обходния път. 

Абстрахирайки се от временната табела обаче, изборът се свежда до още две посоки - направо и наляво. Може би в подредбата на постоянните знаци има някакъв смисъл извън контекста на снимката, която не дава пълна представа за пътната обстановка. При така представения кадър обаче, единият от двата знака изглежда излишен.