За пореден случай на нагло паркиране в столицата алармираха читатели на TrafficNews. Автомобили системно запушват рампата за инвалиди пред Националния дворец на децата в София. Възмутени столичани вече са подали няколко сигнали до Центъра за градска мобилност, на телефон 112, както и към Районното управление на МВР, но засега няма реакция от страна на институциите.

"Какъв "човек" трябва да си, за да си паркираш колата така, че да запушиш рампата за инвалидни колички за децата, посещаващи Националия дворец на децата? При това в крещящо нарушение на знака, който няма как да не видиш. И това е всеки ден", алармират граждани в социалните медии.

"Айде на тротоар, да кажеш случва се, да спре на аварийни на булеварда и да отиде до някой магазин - айде и това.Но тук това е връх на наглостта, безочието и липсата на човечност", гласи един от коментарите във Facebook групата "Забелязано в София".

Според други обаче проблемът е в указателната табела с посоката на паркиране. По думите им дори на мястото да е паркирана кола с инвалиден стикер, тя отново ще пречи на рампата. 

Рампата излиза върху паркомясто, което трябва да се премахне. Шофьорите не са виновни в случая. Въпросът е защо от ЦГМ не са поставили антипаркинг елементи, за да не може да се спира изобщо, категорични са те.