Пловдивчанка бе глобена по наредбата за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив. Спрямо нея е издадено наказателно постановление за 50 лева.

Санкцията е била залепена на лявото странично стъкло на скъпата кола в края на юни. Возилото било позиционирано върху тротоара на булевард „Руски”, пред номер 27. Служителите на Общинска полиция издали фиша, а след време било изпратено на собственичката и наказателното постановление.

Дамата веднага атакувала глобата, която била в размер на 50 лева. Като мотив, тя посочила, че санкцията е незаконосъобразна, поради причината, че актът е вписан на нейно име, като собственик. Не е доказано, кой е управлявал в онзи момент колата, за да се наложи на това лице глобата.

Поради тази причина, съда се съобрази с искането за отмяна на глобата от страна на пловдивчанката.  Магистратите определят глобата като незакона, тъй като от сектор „Общинска охрана” не са доказали, дали собственикът на поршето и авторът на неправилното паркиране е едно и също лице.

Решението на съда може да бъде обжалвано Административен съд.