Пловдивчанка е станала жертва на нагла кражба посред бял ден в заведение "Ле Петит Николас". По време на престоя ѝ в ресторанта е изчезнал нейният iPhone X. След кратко преглеждане на камерите, жената, задигнала телефона, е идентифицирана като клиентка с дете. Тя взима чевръсто чуждия телефона от масата. 

Потърпевшата е била със своя приятелка и децата в ресторанта. Децата играели в специално обособена зона за целта.

"Две жени тъкмо ставаха от едната маса и ние тръгнахме да се пренасяме, за да сме по-близо до децата", обясни пловдивчанката. 

Междувременно обаче напускащите клиенти създали суматоха. Жената, която заемала масата преди това, започнала да вика, че детето ѝ го няма. Цялото заведение се юрнало да търси изчезналото дете. Междувременно жената с бяла блуза задигнала бързо телефона от масата, сетне прибрала и своя собствен, а изведнъж и детето се появило поведено за ръка от нейната приятелка и всички заедно бързо напуснали заведението. Кражбата е извършена посред бял ден около 12:30 часа днес.

Минути след това пловдивчанката забелязала липсата. Започнали да звънят на телефона, ала сигналът давал свободно. 

"Ако беше по погрешка за тези 3 часа щеше да вдигне телефона, най-малко щеше да направи самостоятелен опит да се свърже с притежателя му", коментира жената. 

Тя е категорична, че ще подаде жалба в полицията. 

От заведението споделили на жената, че не са виждали досега въпросната клиентка. Единственото, което жената успяла да разбере е, че мъжът, от който има дете, живеел в Германия, тъй като малкият му наследник говорили немски. 

Ето и видео от охранителните камери в заведението: