Видео във Facebook успя не само да възмути много хора, но и да ги разгневи. На него се вижда как мъж поваля с юмручен удар велосипедист. Точно в този момент на същото място преминава автомобил и падналият на земята след крошето велосипедист едва не попада под гумите на колата. 

Инцидентът се е случил вчера в района на централния пазар в Казанлък. Кадри от него разпространи чрез профила си в социалната мрежа Иван Николов. Мъжът не само се намесва в защита на велосипедиста, но и заснема цялата случка и подава сигнал в полицията.

По-късно става ясно, че агресивният мъж е мюсюлманският духовник Мехмед Мехмедов от Казанлък, разкрива Клуб Z. Именно той събаря с кроше от колелото му възрастен мъж, защото... щял да одраска колата му. 

Възрастният човек се движи бавно по пътя в непосредствена близост до паркиралите на паркинга автомобили. Губи равновесие и залита към спряла бяла мазда, в която в този момент се намират мъж и дете. Мъжът мигновено изскача от колата и без никакво предупреждение удря велосипедиста и го поваля на улицата под гумите на минаващо в този BMW. Следва разправия. Според агресора колоездачът бил пиян и "удря колата" му. Самият колоездач видимо не е пострадал от инцидента, но е шокиран.

Впоследствие местни хора разпознаха в собственика на маздата духовник от казанлъшката джамия. В действителност това се оказва бившият имам Мехмед Мехмедов, нашумял преди години с разкритията си за проповядване на радикален ислям в храма. В знак на протест срещу тези проповеди тогава Мехмедов влезе в джамията въоръжен с пистолет и нож.

По-късно стана ясно, че Мехмед Мехмедов е задържан за 24 часа от полицията. Извършени са разпити на свидетели. Все още не е установен мъжът, който е обект на агресията.

Малко преди задържането си Мехмедов коментира, че мъжът с колелото се ударил в колата. Той бил в автомобила със сина си, който се стреснал от удара, пише presstv.bg. Според Мехмедов мъжът с колелото започнал да псува и това вече била причината да не обуздае нервите си и да го удари, за което заяви, че съжалявал.

Утре прокуратурата започва разследване по случая.