За поредно разочарование от отношението на медици разказа благоевградчанин. Георги Найденов е потресен от това, което се е случило с дядо му Георги Стоянов в Спешния център в града днес.

„Искам да изкажа разочарованието си и да излея гнева си”, заяви той пред struma.com. Ето какво разказа младият мъж: „Дядо ми получи инсулт пред Спешния център днес. Когато потърсих количка, за да го транспортирам до ПУЛС, господата от екипите на Спешна помощ, вместо да ми дадат количка, просто ме разкараха до ПУЛС. След това, докато дядо ми падаше на земята и майка ми го придържаше, а аз се опитвах да отворя скапана количка, господата стояха и ни гледаха, докато си похапват. Когато ги помолих за помощ, те не се отзоваха. Когато ги нарекох „олигофрени”, единият ми каза, цитирам: „Щом сме такива, оправяй се сам”.

Ето в този момент разбрах защо тези биват бити. Все пак дядо ми Георги Стоянов е на 69 години, не е престарял, в такива случаи можете да си представите колко е тежко и за пациента, и за неговите близки. Може ли пък да няма никаква човещина у тези хора?”, пита Найденов, силно възмутен от поведението на спешните екипи.

За случая и е уведомен болничният шеф д-р Митев.