Висша форма на низша мисъл за градския и културния живот под тепетата демонстрираха работници, които превърнаха плочките до Джумая Джамия в центъра на Пловдив в... строителна площадка. 

Настилката е използвана очевидно за размесване на строителни материали, но изискванията за работа са нарушени по редица параграфи - работниците не са ползвали надеждни средства за превенция от замърсяване като найлонови или друг тип материали за застилане. 

Дали е имало опит за почистване от тяхна страна остава в рамките на хипотезите, ала служители на "Чистота" са упражнили дейност - напълни ли са цели три чувала със строително отпадъци, като за съжаление премахването на остатъците от замазка не са особено резултатни. Въпреки, че цял 1 час те са правили опити да премахнат следите с водоструйка, измиването се е оказало кауза пердута. 

Действителността: когато използваш плочки и павета за бъркане на цимент, превръщаш околната среда в мизерия, а за съжаление може би нанасяш и трайни щети върху градоустройствените подобрения. 

Читател на TrafficNews.bg изпрати снимки от строителния произвол и с възмущение отбеляза, че ако има вола нарушителите да бъдат идентифицирани и глобени - в близост има камери и би могло веднага да се действа. Иначе ремонтът и почистването на района отново ще бъде финансиран от данъкоплатците, част от които също като нашия читател презират всяка липса на несъобразителност, а още по-малко имат вина.  

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видеа за нередностите в града, както и на тези, които разказват истории за добри и лоши прояви, които ни заобикалят. 

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било събития, нарушения, добрини или интересни случки – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg, пишете ни във фейсбук страницата ни или се обадете на телефон 070010248.